Oosterzee aan het het Tjeukemeer

Het Tjeukemeer is het grootste binnenmeer van de provincie Friesland. In het meer liggen de eilanden Tsjukepolle, Marchjepolle en Ganzetippe. Marchjepolle ligt tegenover Oosterzee.

Oosterzee is een dorp met 900 inwoners en ligt als enige dorp letterlijk aan het Tjeukemeer. Het dorp bestaat uit twee delen namelijk Oosterzee en Oosterzee Gietersebrug. In 2006 zijn er op de plek waar de voormalige zuivelfabriek heeft gestaan nieuwe huizen gebouwd. Ook is er een nieuwe haven aangelegd. Mede hierdoor biedt Oosterzee dus ook de ruimte voor watersport. Naast ons bedrijf vindt u in Oosterzee oa een slager, een kadoshop, een winkel, een watersportcentrum en een camping.

Fietsen en wandelen rond het Tjeukemeer

Diverse fietsroutes gaan langs het Tjeukemeer, en komen dwars door Oosterzee heen. Maar ook de routes langs de weilanden geven een prachtig beeld van de omgeving.

Dit jaar is Cafe Restaurant Tjeukemeer aangesloten bij www.fietsstartpunten.nl Bij ons bedrijf kunt je een kaart halen en zo een prachtige fietsroute volgen. Aan het einde van de route komt je weer bij ons bedrijf aan. Dan is het mogelijk om onder het genot van een hapje of drankje even lekker bij te komen op ons gezellige terras. Er zijn in totaal 157 locaties in Nederland die zijn aangesloten bij fietsstartpunten.nl.

Wil je meedoen aan de fietsroute, en heb je geen fietsen bij je? In het dorp kun je bij Kadoshop De Biedermeier fietsen huren. Ze beschikken over dames- en herenfietsen, tandems, elektrische fietsen en een fietskar.

Uiteraard is de omgeving van Oosterzee ook voor wandelaars een prachtige plek om heerlijk te genieten van de natuur.

fietsen-langs-het-tjeukemeer

© 2012 Cafe restaurant Tjeukemeer