Biertapwedstrijd Oosterzee

Op zondag 30 maart organiseert cafe Tjeukemeer een biertapwedstrijd in Oosterzee.

Wie is het taptalent van Oosterzee en omstreken??

De aanvang is tussen 13:00 uur – 14:00 uur (voortappen mogelijk)

Wil je deelnemen aan deze wedstrijd dan kun je je opgeven via tel: 0514-541269.
Deelname is € 5,00. Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

Hieronder vind je het protocol voor de tapwedstrijd, het protocol ligt tevens ter inzage
in het cafe:

Protocol tapwedstrijd Oosterzee
In dit protocol wordt stapsgewijs beschreven wat de werkwijze is bij het tappen en serveren van het bier zoals beoordeeld gaat worden bij de biertapwedstrijden.

1. Droogmaken dienblad + voorbereiding
Voor gebruik dient het dienblad drooggemaakt te worden met een droge doek

Op het dienblad worden het aantal viltjes gelegd evenals het aantal glazen die worden getapt. Nu is de voorbereiding klaar voor het tappen van bier.

2. Het spoelen van de glazen
Voor het spoelen moet het glas gecontroleerd worden op breuk, bierschoon of andere onregelmatigheden.

3. Het tappen
Indien van toepassing wordt/worden het fluitje/de fluitjes getapt, Daarna de vaas/vazen. Het laatste spoelwater wordt uit het glas gegoten.

4. Afschuimen
Het afschuimen van het pils gebeurt met een onbeschadigde schone bierspatel die in een glas met water staat. Het eenmalig en in één beweging vloeiend afschuimen van het nog levende pils gebeurt met de natte bierspatel over de gehele glasrand onder een hoek van 45º.(als een ‘schaaf’ en niet als een ‘kwast’)

5. Uitserveren
De getapte glazen worden voorzichtig op het dienblad geplaatst zodat de glazen met het logo naar de tafeljury wijzen als daar naartoe gelopen wordt.

De jury let op gedag zeggen, houding en service. Niet tè amikaal of tè strak. Eerst worden met de vrije hand de benodigde vilten op de tafel gelegd met het logo naar de gast (jury) toe. Daarna worden de pilzen op volgorde van tappen uitgeserveerd met het logo recht naar de gast (jury) toe. Ook nu wordt het glas laag beetgepakt. Er wordt gastvrij afscheid genomen van de gast/jury.

 

© 2012 Cafe restaurant Tjeukemeer